I masse måker og fisk. Han dro

I dag har vi på sjetne skole sett kortfilmen “Tuba Atlantic” laget av studenter i 2010, selve filmen har blitt nominert til en Oscar award og har vunnet Student Academy Awards i 2011. Tuba atlantic er skrevet av Linn-Jeanethe Kyed og ble regissert av Hallvar Witzo.

                           Skuespillerne i denne filmen er :                                                                     Edvard Hægstad – Oscar                                                                     Terje Ranes – Legen                                                                     Ingrid Viken – Inger                                                                     David Chocron – BrorenDenne filmen foregår langst kysten i trøndelag, der en gammel mann som heter for Oskar. En dag våkner han opp med smerte i brystet, etter en tur til legen, finner han ut at han har bare 6 dager før han dør. Det første han tenkte var at han måtte snakke med broren sin som han ikke har snakket med på 30 år. Problemet var at broren sin bodde på andre siden av jorden, i USA. Han får også besøk av sin dødsengel som hjelper han med oppdraget sitt ved å ta ut tubaen som han og broren bygde da de var små. Han brukte tubaen til å lage en høy lyd som broren hørte fra Amerika, på denne måten har Oskar oppnådd det han ville før han kan finne fred og sovne inn.Temaet i denne filmen kan være at du skal alltid løse problemene med de du elsker og at du skal ikke vente til siste øyeblikket før du sier unnskyld, fordi som vi så på filmen, så vart han plutselig syk med seks dager igjen før han døde, så man vet aldri hva som skal skje. Budskapet er at man skal ikke ta dager for gitt og ikke vente til siste øyeblikk med å nå målene sine.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

Hovedkarakteren i filmen er Oskar, han går gjennom den største forandringen i filmen. Han går fra å være en sint og deprimert person som ikke bryr om andre enn seg selv til å bli mer omtenksom, glad og positiv. Årsaken til Oskars utvikling er den glade jenta som er Oskars dødsengel, inger, som jeg nevnte istad, hjalp han med oppdraget sitt. Oskar ser i begynnelsen på dødsengelen som en gal tenåring og han nektet helpen hennes,men etterhvert, med masse flaks for jenten, fikk hun tilliten hans. Hovedpersonen levde ved havet, i en liten grå gammel hus,  der det lå masse måker og fisk.

Han dro på jakt flere ganger i filmenOskar brukte mye tid på å skyte ned måkene, så man kan si at de er et hinder som gjør at han mister tid til å nå målet.I starten av filmen ble det brukt flere scener med gråe og mørket bilder for å vise at historien var litt trist, for eksempel i en scene kjørte han traktor med mørket farger mens glade unge barn sprang ved siden av med fargerike klær for å skape kontrast. Men til slutt ble de mye finere og lysere når de klarte å kommunisere med broren.Det ble også brukt litt stillhet når Oskar får vite at han har 6 dager igjen og masse trist musikk på veien hjem for å spille på seierens følelser.

Til slutt vil jeg si at jeg likte filmen veldig godt, budskapet bak filmen syns jeg er kjempe viktig og flere burde oppnå sine mål før det er for sent. Jeg vil gi filmen her en 8/1, selv om filmen og selve temaet var fint, så synes jeg at det var et par plasser der skuespillerne kunne vært bedre og gjorde det mer troverdig.

x

Hi!
I'm Mary!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out